top of page

Star Wars: The High Republic'in İçinden: Nihil'in Yeni Yüzleri

Güncelleme tarihi: 29 Kas 2023

StarWars.com ve StarWarsTurkiye.com, Star Wars: Gizli Tehlike'nin olaylarından yüzyıllar öncesinde geçen bir yayın destanı olan Star Wars: The High Republic'in üzerindeki perdeyi yaratıcıların görüşleri, yeni detaylar ve daha önce hiç görülmemiş konsept çizimlerle aralıyor. Bu bölümde StarWars.com ve StarWarsTurkiye.com, en yeni kitap ve çizgi romanlarda galaksiye dehşet saçacak kötü adamlardan bazılarını içeren yeni karakter tasarımlarını ortaya çıkarıyor.


Star Wars: The High Republic'te her şey bu ana doğru ilerliyordu: Nihil galip gelip galaksiye korku salarken, Jedi kahramanlarımız için karanlık bir zaman.


The Eye of Darkness başladığında I. Aşama karakterlerinin nerede durduğunu gördük ve Usta ve çırak Mirro Lox ve Amadeo Azzazzo gibi yeni kahramanlarla tanıştık. Bugün, yeni düşmanlarının üzerindeki perdeyi aralama zamanı geldi. Lucasfilm Publishing yaratıcı direktörü Michael Siglain, "Çoğunlukla, renk paleti daha koyu ve daha bastırılmış, bu da siyah ve altın logomuzda da görülüyor," diyor: "Bunlar karanlık ve tehlikeli zamanlar, ve görseller de bunu yansıtıyor."


Yeni konsept çizimler ve yazarlar Tessa Gratton, Daniel José Older ve Cavan Scott'ın görüşleriyle, yıldızlarda kaos yaratan kötü adamlardan bazılarıyla tanışın.

Baron Boolan, Ithorlu

Baron Boolan


Keskin gözlü hayranlar Ithorlu bilimci Boolan ile ilk kez Scott'ın Path of Vengeance'ında görülen Açık El Patikası'nın en genç üyelerinden biri arasında bağlantı kurmuşlardı. Uzun ömürlü uzaylı o zamanlar sadece bir çocuktu, ancak III. Aşama'da onu yeniden keşfedeceğiz.


Scott, "Uzun zaman önce Baron Boolan farklı bir Patika'da yürüyordu," diye alay ediyor. "Ama Marchion Ro tarafından keşfedildiğinden beri, [Boolan] Nihil'in yeni İlerleme Bakanı oldu." Nihil'in davasını ilerletmeye ne yardımcı olabilir? "İlerleme için, sıradan Güç kullanıcılarını acımasız çıldırtıcılara ve avcılara dönüştüren dayanılmaz derecede acı verici deneyleri okuyun. Ve bu, onları biraz daha korkunç hâle getirmek için İsimsiz üzerinde deney yapmaya başlamadan önceydi." diye de ekledi.


Marchion'ın Bora Koşucularının yerini alan üç bakandan biri olan Boolan'ın güçleri Nihil bölgesinde geniş bir alana yayılmış durumda. "Tıkanma Bölgesi boyunca, çalışmalarının sonuçlarıyla dolu ve sadece Marchion Ro'ya hesap veren uğursuz Fırtına Çocukları tarafından sinsice gözetlenen gizli üsleri var. Yoksa öyle mi?"


Niv Drendow, bilimci


Niv Drendow

"Niv Drendow hakkında bilmeniz gereken ilk şey soyadının Drendow değil, Apruk olduğudur," diyor Older. "İlk adı Niv Drendow ve bunu unutan rastgele bir budala için gerçekten üzülüyorum."


Nihil'in bilim sektörünün genç üyelerinden biri olan genç Niv Drendow, III. Aşama için yepyeni bir karakter ve Baron Boolan'ın İsimsiz ve diğer deneyler hakkında öğrenebileceği her şeyi öğrenen uğursuz öğrencilerinden biri. Older şöyle devam ediyor: "[Niv Drendow] ne yazık ki çılgın biyolojik araştırmalar alanında süper bir dâhi, Baron Boolan'ın hemen fark ettiği bir gerçek, genç Niv Drendow'u Vrant Tarnum'da çırak olarak ürpertici kanatları altına aldı." "İyi haber şu ki, Niv Drendow hayattaki diğer her şeyde oldukça kötü. Sokaklardan anlamıyor. Karizması eksi onlarda. En iyi ihtimalle vasat bir taktikçi. Ama acımasız, bazen kurnaz ve deneylerini yaptırmak için ne gerekiyorsa yapmaya istekli ve sadece bu bile onu oldukça ileriye götürdü."

General Viess, Miriallı


General Viess

Marvel okurları General Viess ile The Blade'de tanışmıştı ve III. Aşama'da Porter Engle'ın gençlik günlerinde başına açtığı belaları unutmadığından emin olabilirsiniz. Gratton şöyle diyor: "Viess onlarca yıldır Dış Halka'ya musallat olmuş acımasız bir paralı asker ve Jedi'lara düşmanlık etmekle dolu bir geçmişi var." Yıllar boyunca kazandığı pek çok zafere işaret eden pırıl pırıl zırhıyla Viess şimdi Marchion Ro'ya hizmet ediyor. "Koruma Bakanlığı'nı yönetmek için işe alınmasına gerek yoktu; gönüllü oldu ve tüm bir gezegeni Nihil'e feda ederek Ro'nun yanındaki yerini kazandı."


Gratton, Viess'in Nihil'in Tıkanma Bölgesi'ni kontrol etmesine yardımcı olduğunu ve "leş droidleri ve istilacı ordular şeklinde şiddet dağıtarak" Fırtınaduvarı'nın arkasında sıkışıp kalan talihsiz sakinleri ve Jedi'ları kontrol altında tuttuğunu ekliyor. "Etrafını zenginlik ve vahşetle çevreleyen Viess bu tür işler için biçilmiş kaftan - ve daha da kötüsü, bundan zevk alıyor."

 

Çevirmen: Efe Önem

12 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page