top of page
  • Yazarın fotoğrafıeast

SWCA 2022: Star Wars: Tales of the Jedi panelinde öğrendiğimiz 5 şey

"İki yol ve iki seçenek."

Bunlar Lucasfilm'den Dave Filoni'nin 6 bölümlük kısa animasyon Star Wars: Tales of the Jedi'ı tanımlamak için kullandığı kelimeler. İşte panelde bu seriyle ilgili öğrendiğimiz 5 şey.



 
  1. Tales of the Jedi'da tanıdık yüzler göreceğiz. Peki bu "iki yolda" kimleri takip edeceğiz? Tabii ki de Ahsoka Tano ve Kont Dooku! Ancak bu ikiliyi daha önce hiç böyle görmedik. Hayranlar panelde her biri üçer bölüme sahip olarak karakterlerden konsept tasarımları gördü. Dave Filonu, Kont Dooku'nun gençliğine göz atan hayranlara "O bir zamanlar bir Jedi'dı" diye hatırlatma yaptı, "O, onlardan biriydi." Tabii genç Dooku ile birlikte Padawan'ını da görme şansımız olacak.

  2. Qui-Gon Jinn, sahalara dönüyor. Evet, bilge Jedi Ustası ekranlara bir Padawan olarak dönüyor. Usta ve çırak arasındaki dinamiği ele almak Filoni'nin hikaye anlatımında hep özel bir yere sahip oldu ve Tales of the Jedi ile devam ediyor. "Qui-Gon tüm zamanların en iyilerinden ve bazı konularda en ilginç Jedi. Mesela Jedi Konseyi'nden farklı olan felsefesi." diyen Filoni, "Ve bunu akıl hocası Kont Dooku değil de nereden öğrendi ki?" diye ekledi. Ayrıca evet, hayranların çok sevdiği bu karakteri seslendirmek için Liam Neeson (ve oğlu) dönüyor!

  3. Janina Gavankar çok, çok uzaktaki galaksiye Ahsoka'nın annesi Pav-ti olarak geri geliyor. Panelde Tales of the Jedi'ın "Life and Death" isimli ilk bölümü görüldü. Bölümde Ahsoka'nın doğuşu ve annesiyle olan ilk maceralarından birisi bulunmakta. Star Wars Battlefront II oyunundan Iden Versio olarak bilinen Gavankar, karakteri seslendirmekte. Panel sunucusu Amy Ratcliffe tarafından projedeki katkıları sorulduğunda Gavankar, Star Wars üreticilerinin sıkı topluluğunu övdü. "Eğer sadece eğlenmek istiyorsan istemeden bir şeyleri yapmaya ikna ediliyorsun." diyen Gavankar "Galaksi dev gibi olsa da aslında küçücük bir köy tarafından idare edilmekte" diye ekledi. Filoni'nin karakter hakkındaki yorumları "Anneler çok önemli" ve "Ahsoka'nın kendisine 'Korkma' diyen ilk kişi annesi" oldu.

4. Bütün hikayeler hassaslara uygun değildir. İlk bölüm tatlı Ahsoka'yı içerip mutlu bir şekilde bitse de Filoni hayranları bazı hikayelerin bu kadar mutlu olmadığı konusunda uyardı. "[Hikayeler] eğlenceli ve mutlular mı? Bilmiyorum, sıkıntı gittikçe büyüyor. Bunlardan bazıları oldukça karanlık. Diğer kısa animasyonları gösteriyorum ve Dooku'yu da gösterecek olsaydım Star Wars'taki her şeyin ne kadar tatlı olduğunu değil, başka şeyleri konuşuyor olurduk. Herkes 'Uf, bu sertti!' derdi"

5. Kısa animasyonlar geleneksel hikaye anlatımı bazlı. Filoni bu kısa animasyonları senfonik şiirler olarak tanımladı. Minimal diyaloglar ile görseller üzerinden anlatılıyorlar. Gavankar ise "çok minimalistik, çok sessiz ve içine kapanık" yorumunu yaptı. Bu içeriklerde ilham ünlü Japon animatör Hayao Miyazaki ve tabii ki de George Lucas'tan geldi. "Bu bir akıl hocası ilişkisi... ve ilgi gösterip gelecek nesiller için ilgi çekici olacak şekilde ileriye taşımak bizim işimiz."swca-2022-star-wars-tales-of-the-jedi-panelinde-öğrendiğimiz-5-şey


Filoni, Star Wars animasyonlar ve canlı çekim hikaye anlatımı deneyimleri hakkında "Elinden gelenin en iyisi yap ve sonra daha iyisini" yorumunu yaptı. Eğer hayranlar tarafından gelen alkış yağmurları ve sallanan ışın kılıçları bir anlama geliyorsa herkesin yaklaşmakta olan şeyler için heyecanlı olduğunu söylenebilir.

 

StarWars.com yazar özeti: Dustin Diehl’s editorial work includes Fortune 500 brands and major publishers like Out Magazine and The Advocate — but his first love is Star Wars. His dog and cat keep him busy, but he still manages to find time for a good TV binge. Geek out with him on Twitter @DRJedi.


Çevirmen: east

15 görüntüleme1 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page