Menüyü değiştir
Toggle preferences menu
Kişisel menüyü aç / kapat
Oturum açık değil
Your IP address will be publicly visible if you make any edits.
Gördüğünüz versiyon sayfanın tamamlanmış hâli değil veya gereğinden kısa. Eğer bu şablon uzun süredir sayfadaysa veya sayfanın genişletilmesini istiyorsanız tartışma sayfasına not bırakınız.

"Bütün Taris'in kanı benim ellerimde olmayacak. Eğer istediğiniz savaşsa, yalnız savaşacaksınız!"
―Tynnra Pamlo[4]

Tynnra Pamlo, Cumhuriyet'i Yeniden Kurma Birliği Sivil Hükûmetini'nin bir üyesi olarak görev yapan dişi bir insan siyasetçi ve devrimci liderdi. Galaktik Cumhuriyet'in halefi olan Galaktik İmparatorluk döneminde Pamlo, İmparatorluk Senatosu'nda ana gezegeni Taris'i temsil etmişti. Faşist hükûmete güçlü bir pozisyonda hizmet ederken Tynnra, gizlice Asi Birliği İstihbarat Servisi ile çalıştı. İmparator Sheev Palpatine'in kararlı bir muhalifi olmasına rağmen, İmparatorluk'un gazabını kendi gezegeni ve sakinleri üzerinde riske atmakta tereddüt ediyordu.

Pamlo, İmparatorluk Senatosu'nun bir üyesiyken başta Alderaanlı Bail Organa ve Pantoralı Riyo Chuchi olmak üzere kendi görüşlerini paylaşan diğer senatörlerle birlikte İmparatorluk Savunma İstihdam Tasarısı'na karşı çıktı. Çabalarına rağmen Pamlo ve müttefikleri, Palpatine'in Senato'nun önüne çıkıp konuyla ilgili tutumunu açıklamasıyla nihayetinde geri adım attılar. Pamlo takip eden yıllarda Asi Birliği İstihbarat Servisleri ile yakın iş birliği yaparak genişleyen asi ağına katıldı. Bu görevdeyken, İmparatorluk'un işlediği zulümleri detaylandıran çok sayıda rapor aldı.

Birlik Yüksek Komutası, Jyn Erso ve Cassian Andor liderliğindeki bir grup asi tarafından yürütülen görevler sayesinde gezegenleri yok edebilen bir süpersilah olan Ölüm Yıldızı'nın varlığını sonunda keşfetti. Erso İmparatorluk'a saldırmak ve Scarif'teki Hisar Kulesi'nden Ölüm Yıldızı planlarını çalmak isterken, Pamlo ve Yüksek Komuta'nın diğer üyeleri karşı koydu. Scarif Savaşı sırasında Ölüm Yıldızı planları çalındığında Erso sonunda galip geldi.

Notlar ve referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]