Menüyü değiştir
Toggle preferences menu
Kişisel menüyü aç / kapat
Oturum açık değil
Your IP address will be publicly visible if you make any edits.

Waymancy Boşluğu

Bu makale Legends markası altında bulunan bir konuyu ele alıyor.
Sithpedi sitesinden
More languages
Diğer kullanımları için şuraya bakın: Waymancy.
"Waymancy Boşluğu'nda bin yıl boyunca teknolojimiz üzerinde çalıştıktan sonra, Makinist Kız Kardeşler tasarımlarımızı neredeyse her yönden geliştirdiler."
―Yüce Şansölye Nagratha[1]

Waymancy Boşluğu, adını İç Halka'nın Waymancy sistemiyle paylaşan bir bölgeydi. Makinist Kız Kardeşler, YSÖ 7811'e kadar geçen bin yıl boyunca Waymancy Boşluğu'nda Galaktik Cumhuriyet teknolojisini incelemiş ve geliştirmişti. O yıl, bölgeye bağlı savaş gemileri Cumhuriyet ile feci bir ilk temas kurmuş ve bunu Waymancy Fırtınası olarak bilinen çatışma takip etmişti.

Waymancy Boşluğu, YSÖ 7811'e kadar geçen sürede var olan bir bölgeydi[1]. Adını İç Halka'nın Waymancy sistemi[2] ve Waymancy gelin koltuğu olarak bilinen nesne[1] ile paylaşıyordu.

Waymancy Boşluğu adını Waymancy sistemi ile paylaşıyordu (haritada gösterilmiştir).

Bin yıl boyunca Waymancy Boşluğu'nda bulunan Makinist Kız Kardeşler olarak bilinen grup silahlar ve yıldız gemisi[1] güç jeneratörleri gibi Galaktik Cumhuriyet teknolojisini incelemiş ve geliştirmişti. Cumhuriyet, YSÖ 7811'de Waymancy Boşluğu ile bağlantılı savaş gemileriyle ilk teması kurmuştu[2].

Cumhuriyet donanma kuvvetleri için felaketle sonuçlanan bu karşılaşma, Cumhuriyet ile Waymancy İmzacıları arasında İç Halka ve Yayılım Bölgesi'nin Kuzey Sömürgeleri bölümündeki[2] birçok yıldız sisteminde[1] Waymancy Fırtınası[3] olarak bilinen çatışmaya yol açtı. YSÖ 7786'da Waymancy Fırtınası Zaferi'nin 25. yıl dönümünde yaptığı bir konuşmada Cumhuriyet'in Yüce Şansölyesi Nagratha, çatışmanın tarihini kısaca anlatırken Waymancy Kovuğu'ndan bahsetmişti[1].

Waymancy Boşluğu, Jason Fry ve Paul R. Urquhart tarafından yazılan 2012 tarihli referans kitabı The Essential Guide to Warfare'de tanıtılmıştır.[2]

Notlar ve referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]