Menüyü değiştir
Toggle preferences menu
Kişisel menüyü aç / kapat
Oturum açık değil
Your IP address will be publicly visible if you make any edits.

Xyston-sınıfı Yıldız Destroyeri

Bu makale canon kabul edilen bir konuyu ele alıyor.
Sithpedi sitesinden
Gördüğünüz versiyon sayfanın tamamlanmış hâli değil veya gereğinden kısa. Eğer bu şablon uzun süredir sayfadaysa veya sayfanın genişletilmesini istiyorsanız tartışma sayfasına not bırakınız.

"Direniş öldü. Sith ateşi yanacak. Tüm gezegenler teslim olun ya da ölün. Son Düzen başlıyor."
―Darth Sidious'un galaksiye mesajı[kaynak]

Sith Yıldız Destroyeri olarak da bilinen Xyston-sınıfı Yıldız Destroyeri, Darth Sidious'un Son Düzen'inde kullanılan bir Yıldız Destroyeri modeliydi. Sith filosu tamamen bu savaş gemilerinden oluşuyordu ve Direniş ile Exegol gezegeninin atmosferinde bir çatışmaya girmişlerdi. Eski İmparatorluk I-sınıfı Yıldız Destroyerlerinin dizaynını baz alan bu gemilerin farkı; gövdeleri boyunca uzanan kırmızı çizgileri, standart İmparatorluk-sınıfı gemilerindeki gibi büyük bir hangar yerine gezegenleri yok etme gücüne sahip büyük bir aksiyal süperlazerleri ve boyutsal açıdan daha büyük olmalarıydı.

Genel nitelikler[değiştir | kaynağı değiştir]

Saptırıcı kalkanlara sahip olan Xyston-sınıfı, Exegol'un atmosferi içindeyken onları açamamıştı. Ayrıca bu Yıldız Destroyerleri, Exegol'dan ayrılabilmek için bir navigasyon kulesine ihtiyaçları duyuyorlardı. Bu sebepten dolayı gezegende bir navigasyon kulesi bulunuyordu.[3] Bu gemiler, İmparatorluk-sınıfı Yıldız Destroyeri ile neredeyse aynıydı fakat güç ve boyut konusunda daha güçlüydü.

Xyston-sınıfı gemiler aksiyal süperlazerin yanında en az iki tane TIE savaşçısı hangarına sahipti. Her Destroyer, İmparatorluk-sınıfı Yıldız Destroyerinin 37.000 kişilik mürettebatı aksine, 29.585 kişilik bir mürettebatı konuk ediyordu. Mürettebat sayısındaki bu azalma ağır otomasyon kullanımı sayesinde başarılmıştı.[6]

Canon dışı görünümler[değiştir | kaynağı değiştir]

Sithpedi'nin bu makaleyi ele alan resimlerini incele.

Notlar ve referanslar[değiştir | kaynağı değiştir]