top of page
  • Yazarın fotoğrafıMoing

Carl Weathers Aramızdan Ayrıldı

Eğer sadece Apollo Creed'i oynasaydı, bu Carl Weathers'ı nesiller boyu sinemaseverler için ölümsüz kılmaya yeterdi. Ama o bize çok daha fazlasını verdi, The Mandalorian'daki vazgeçilmez Greef Karga da dahil.

Sonsuza dek Lucasfilm ailesinin bir üyesi olan Weathers Perşembe günü hayatını kaybetti. 76 yaşındaydı.


14 Ocak 1948'de doğan Weathers ilk olarak NFL'de defans oyuncusu olarak oynamış ve Oakland Raiders ile sözleşme imzalamıştı. Daha sonra oyunculuğa yöneldi ve 50 yılı aşan kariyerinde çeşitli türlerde birçok klasik film ve dizide rol aldı. İlk dört Rocky filminde ağır siklet şampiyonu ikonik boksör Apollo Creed'i canlandırdı; seri boyunca Rocky'nin rakibinden en iyi arkadaşı ve antrenörüne dönüşerek sevilen bir karakter yarattı ve yan ürün Creed üçlemesi ortaya çıktı. Weathers ayrıca 1987 yapımı Predator, 1988 yapımı Action Jackson filmlerinde rol aldı ve 1996 yapımı Happy Gilmore'da Adam Sandler'la birlikte unutulmaz bir komedi performansı sergiledi.


The Mandalorian'ın Disney+'da yayınlanmasıyla birlikte Weathers çok çok uzak galaksiye, Nevarro Yargıcı ve Mandalor ile Grogu'nun müttefiki olmak için yükselen Ödül Avcıları Birliği'nin keşif görevlisi Greef Karga olarak katıldı. Çabaları için Emmy Ödülü adaylığı elde etti. Weathers ayrıca, eleştirmenlerce beğenilen "Chapter 12: The Siege" ve "Chapter 20: The Foundling" bölümlerinin yönetmen koltuğuna da oturdu.


The Mandalorian'ın yaratıcısı Jon Favreau, "Bu yıkıcı kayıp beni çok üzdü," diyor. "O benim çocukluğumun bir kahramanıydı, tanışacak kadar şanslıydım ve sonra da birlikte çalışma şansına eriştim. Genç bir adamın enerjisi ve merakı ile zengin yaşamı ve kariyerinin ona sağladığı bilgeliğe sahipti. Kalbim ailesi ve sayısız hayranıyla birlikte."


Seni özleyeceğiz, Carl. Huzur içinde yat.


 

Yazar: StarWars.com ekibi

Çeviri: Moing

38 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page