top of page
  • Yazarın fotoğrafıeast

Mace Windu, Star Wars: The Glass Abyss'te Qui-Gon Jinn'in Son Görevini Tamamlayacak - Özel Tanıtım

Güncelleme tarihi: 8 Ara 2023

Mace Windu ve Qui-Gon Jinn her zaman aynı fikirde değildi ama birbirlerine saygı duyuyorlardı ve arkadaştılar; şimdi Windu, özel bir görevle ölen Jedi kardeşinin anısını onurlandıracak.


StarWarsTürkiye.com, StarWars.com'un Random House Worlds'ten 6 Ağustos 2024'te çıkacak yeni bir roman olan Star Wars: The Glass Abyss'i duyurusunu sizlere sunuyor. Qui-Gon'un Darth Maul'un ellerindeki ölümünden sonra geçen romanda, üzüntü içindeki Mace Windu, Jinn'den ölümünden sonra bir mesaj alınca kendini bir maceranın içinde bulur. Kitap, Star Wars Legends klasiği Cestus Hilesi'nin yanı sıra 30'dan fazla bilimkurgu romanı ve çeşitli TV dizilerinin yazarı Steven Barnes için Star Wars'a dönüş niteliği taşıyor.


Barnes StarWars.com'a şunları söyledi: "Mace Windu'yu keşfetme fırsatıyla birlikte The Glass Abyss'i yazmam istendiğinde çok heyecanlandım. Televizyon işleriyle meşguldüm... ama bunu nasıl kaçırabilirdim? Mor ışın kılıcını kullanma şansı mı? Hah! Böylece, harika bir ekibin desteğiyle bir zamanlar gelişmiş ve güzel bir dünya olan Metagos'ta her şeyi riske atmaya hazır tek bir yüce savaşçının nihai farkı yaratabilir, kaynayan bir suç dünyasında gizem, macera, ihanet ve romantizm dolu bir hikaye hazırladım. Hiçbir zaman böyle bir kitabı yazarken tek bir amacım olduğunu unutmadım: efsaneye sadık kalmak ve hayranları heyecanlandırmak.


Onlara en büyük mitolojilerimizden birinden bekledikleri eğlenceyi, gerilimi ve kalp durduran aksiyonu sunmak ve galaksideki en güçlü Jedi'lardan biri için daha fazla derin bir dünya yaratmak. The Glass Abyss'i hayranlarımla paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Hatta... ben de okumak için sabırsızlanıyorum."

Kitabın kapağına ve resmi açıklamasına aşağıdan göz atın!

Görsel, Steven Barnes tarafından yazılan "Star Wars: Mace Windu - The Glass Abyss" adlı kitabın kapağı. Merkezde, Star Wars serisinin önde gelen karakterlerinden Mace Windu yer alıyor. Yoğun bir konsantrasyonla tasvir edilen Windu, karanlık kozmik fonda parlak bir ışık saçan mor bir ışın kılıcı kullanıyor. Windu dinamik bir pozda resmedilmiş, pelerini etrafından dramatik bir şekilde akarak hareket ve enerji hissi veriyor. "Star Wars" başlığı en üstte büyük, blok harflerle belirgin bir şekilde gösterilmiş ve hemen altında biraz daha küçük bir metinle "Mace Windu" yazılmıştır. Windu'nun adının altında "The Glass Abyss" alt başlığı yer almaktadır. Yazarın adı kapağın alt kısmında yer almaktadır. Genel renk düzeni, ışın kılıcının parlak vurguları ile koyu tonların bir karışımıdır ve çarpıcı bir kontrast yaratır.

Jedi Ustası Mace Windu, Qui-Gon'un son isteğini yerine getirmek için ölümcül cesaretini bile zorlayan bir görevle tehlikeli ve uzak bir gezegene gider.


Jedi'lar Qui-Gon Jinn'in bir Sith'in ellerinde ani ölümünün şokunu yaşamaktadır. Jedi Ustası Mace Windu'nun Qui-Gon hakkındaki duyguları her zaman karmaşık olmuştur ve ölümle daha da basitleşmemiştir. Sık sık anlaşmazlığa düşseler de Mace, Qui-Gon'un eşsiz bakış açısına değer verirdi ve Güç'e olan ortak bağlılıkları onları müttefik yapmıştı. Qui-Gon ve onun alışılmışın dışındaki görüşleri olmadan, Mace dengesinin bozulduğunu hissetmiştir.


Mace, ölen arkadaşının mirasını düşünürken Qui-Gon'dan ölümü üzerine Mace'e iletilmek üzere işaretlenmiş son bir mesaj alınca şaşırır. Mesajda son bir istek vardır: Dış Halka gezegeni Metagos'a yardım edilmesi ricası.


Yıllar önce şiddetli bir güneş patlaması çöl gezegeninin yüzeyini radyasyonlu camdan bir manzaraya dönüştürmüştür - tehlikeli olduğu kadar güzeldir de. Şimdi hayatta kalan sakinlerin çoğu yeraltında yaşamakta ve rakip klanlar gezegenin sınırlı kaynaklarını kontrol etmek için savaşmaktadır. Genç bir Jedi olan Qui-Gon, Sa'ad çiftçi klanını gezegenin daha az vicdanlı gruplarından korumuştur. Sa'adlar rüya dokuma sanatını uygularlar, etraflarındaki vahşi yaratıklarla iletişim kurmak ve onlarla bir arada yaşamak için uyanık zihinlerini uykuda tutarlar. Qui-Gon, yardımına ihtiyaç duyarlarsa geri döneceğine söz vermiştir ama şimdi bu sözü yerine getirmek Mace'e düşmektedir. Sa'ad'ın lideri KinShan Nightbird, Megatos'u halkının yaşam tarzını ortadan kaldırmakla tehdit eden suç lordlarından kurtarmak için Jedi'dan yardım ister.


Qui-Gon'un son dileklerini yerine getirmeye niyetli olan Mace, Megatos'a gider ve Sa'ad'ın düşmanlarının arasına sızar. Ancak Jedi Ustası, düşmanlar ve müttefiklerden oluşan karmaşık ağı araştırırken, Mace kendini Jedi kurallarının sınırlarına itilmiş, inançlarına ve Güç'ün kendisiyle olan ilişkisine meydan okurken bulur.

Star Wars: The Glass Abyss, 6 Ağustos 2024'te çıkıyor ve şimdi ön siparişe sunuluyor.

72 görüntüleme0 yorum
bottom of page