top of page
  • Yazarın fotoğrafıMoing

Marvel'dan Star Wars: Darth Maul - Black, White & Red, Nisan 2024'te Geliyor - Özel Gösterim

Star Wars The Phantom Menace filmindeki ilk çıkışından yirmi beş yıl sonra Darth Maul hayranlarını büyülemeye devam ediyor. İster görünüşü, ister ölümcül çevikliği, isterse yeraltı dünyasının dehasına evrilmesi olsun, Maul birçok açıdan hayranlık uyandırıyor. Ayrıca tabii ki ışın kılıcı da hâlâ inkar edilemez derecede müthiş.


Dolayısıyla, Palpatine'in Sith çırağının Marvel'ın bir sonraki iddialı Black, White & Red hikayesinin odağında yer alacak olması biraz sürpriz - ve StarWars.com'un açıklamaktan, StarWarsTürkiye.com'un da aktarmaktan heyecan duyduğu hoş bir haber. Star Wars: Darth Maul - Black, White & Red dört sayılık bir mini seri olacak ve her bölüm farklı bir yaratıcı ekip tarafından yazılıp çizilecek.


Benjamin Percy tarafından yazılan ve Stefano Raffaele tarafından çizilen 1. sayı 25 Nisan'da çıkacak ve Darth Maul, Palpatine'in emri üzerine devre dışı kalan bir hapishane gemisini araştırmakla görevlendirilecek. Ancak gemi Son Gizlenme olarak bilinen bir grubu taşımakta ve bu grubu dehşet beklemektedir. StarWars.com, Percy ile bir araya gelerek Maul ve bu yeni düşmanla ilgili her şeyi konuştu ve sayının kapaklarına ilk bakışı sundu. "Sonunda kendimizi Jedi'lara gösterecek miyiz?" Önce Son Gizlenme ile başa çıkması gerekecek.


Bu görselde iki ana özneli bir grafik illüstrasyon yer almaktadır. Ön planda, kırmızı derisi ve siyah yüz dövmeleri olan siyah giyimli bir karakter, keskin beyaz ve kırmızı soyut bir arka plana karşı savaşçı bir duruşla çift bıçaklı kırmızı bir ışın kılıcı kullanmaktadır. Resmin üst kısmında ise aynı karakterin tehditkar yüzünün yakın çekimi siyah bir fonda yer alıyor. Karakterin üzerindeki metinde kalın kırmızı harflerle "DARTH MAUL" ve ardından "BLACK, WHITE & RED" yazıyor. "Star Wars" logosu yukarıda, "Marvel" logosu ise altta yer alıyor.
Alex Maleev'in çizdiği ana kapak.

StarWars.com: Maul, Gizli Tehlike'de sessiz bir suikastçı olarak tanıtıldı, ancak daha sonra oldukça karmaşık bir karaktere dönüştü. Darth Maul - Black, White & Red'de ona nasıl yaklaşıyorsunuz?


Benjamin Percy: Hayatım boyunca Star Wars galaksisinin saplantılı bir hayranı oldum - hayal gücümün çok temel bir parçası - ve şimdi buna katkıda bulunabilmek heyecan verici. Zihnim kabuslarla meşgul, bu yüzden çok çok uzaklardaki bu galaksinin en büyük kötü adamlarından biri olan Darth Maul'un zihnine girmek özellikle zevk verici.


Sessiz suikastçının yoğun bir iç dünyası var. Palpatine'e sadık ama bu onu bir kukla ya da araç yapmıyor. Kendi kararlarını vermeye istekli - galaksinin dokusunu sarsabilecek kararlar - tıpkı tüyler ürpertici ve gerilim dolu öykü "Son Gizlenme"de olduğu gibi.

StarWars.com: Son Gizlenme hakkında bize ne söyleyebilirsin? Palpatine onlar için endişeleniyorsa, bunun bir anlamı olmalı.


Benjamin Percy: Palpatine düzene ve kontrole inanırken, Son Gizlenme kaosa inanır. İkisi de karanlık tarafı yönlendiriyor ama farklı niyetlerle. Bu tarikatla tanıştığınızda, çoğunun onların şiddetine ve karanlık niyetlerine dayanamayacağını bileceksiniz... ama Maul'un bir şansı olabilir.

StarWars.com: Atmosferik, şiddet dolu hikayelerden oluşan Black, White & Red formatı Maul için mükemmel bir ortam gibi görünüyor. Onu yazmak size nasıl bir keyif verdi?


Benjamin Percy: Bu saf bir zevk. Stefano'nun Maul'a ve bu kabus dolu yolculuğa hayat veren sanatını görmek çok heyecan verici. Türleri harmanlamayı her zaman sevmişimdir ve korku ile bilimkurgu harika bir ikilidir. Uzayın karanlık, soğuk boşluğu huşu ve dehşeti davet eder. Biz de buna odaklanıyoruz.


StarWars.com: Sizce Maul neden Star Wars'un en popüler kötü adamlarından biri olmaya devam ediyor?


Benjamin Percy: İkonik görünümü bunun bir parçası. Tüm zamanların en havalı görünen karakterlerinden biri. Boynuzlu kafasından kırmızı derisine ve çift bıçaklı kılıcına kadar, belalının tanımı olarak zihinlerimize kazınmış durumda. Kararlı azmi ve acımasız yeteneği de cabası; Palpatine'in yürüyen bir kitle imha silahı olarak güvendiği durdurulamaz bir güç.


 

Yazar: Dan Brooks

Çevirmen: Moing

49 görüntüleme0 yorum
bottom of page